Обвиняем по "Катаргейт" представи в съда аудиозапис на главния следовател по делото

1
Разговорът е записан от Франческо Джорджи на мобилния му телефон при проверка в дома му, извършена от главния следовател през май 2023 г.
Разговорът е записан от Франческо Джорджи на мобилния му телефон при проверка в дома му, извършена от главния следовател през май 2023 г. Видео: Euronews Bulgaria

Разговорът е записан от Франческо Джорджи на мобилния му телефон при проверка в дома му, извършена от главния следовател през май 2023 г.

Франческо Джорджи, един от обвиняемите в корупционния скандал, разтърсил ЕП, представи нови доказателства в опит за прекратяване на процеса. В запис, предоставен на съда, главният следовател от белгийската полиция Чеферино Алварес - Родригес поставя под въпрос пред Джорджи надеждността на централната фигура в скандала - бившия евродепутат Пиер Антонио Панцери, информира Euronews Bulgaria.

"Не си мислете, че му вярваме, не вярваме на нищо, което казва. Знаем, че ни се подиграва. Но истината ще излезе наяве. И той ще поеме своята отговорност. Знам, че ни лъже.", заяви Чеферино Алварес - Родригес – главен следовател от полицията.

Разговорът е записан от Джорджи на мобилния му телефон при проверка в дома му, извършена от главния следовател през май 2023 г. Полицаят се оплаква и от ролята на съдиите в разследването.

"Нямам доверие в съдебната система, защото политиците оказват контрол върху нея. Нямам доверие в политиците, в Европейския съюз и неговите служители. Не вярвам на никого. Колкото повече време минава, толкова повече се убеждавам, че съм прав.", допълни Чеферино Алварес - Родригес.

Аудиофайлът е едно от доказателствата, представени от защитата на Франческо Джорджи. Шестима души са обвиняеми по случая. Те очакват съд за приемане на подкупи, за да защитават интересите на страни като Катар и Мароко в Европейския парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари