Ето кого избраха за омбудсман на Русе

0
На днескашното заседание бе проведено събеседване с кандидатите, а след това и гласуване
На днескашното заседание бе проведено събеседване с кандидатите, а след това и гласуване

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

С решение №392/17.11.2016 г. на Общински съвет – Русе беше насрочен конкурс за избор на обществен посредник на територията на Община Русе, както и беше избрана комисия, която да проведе конкурс.

След избирането си, комисията проведе три заседания. На първото заседание, проведено на 13.12.2016 г. беше утвърден текст за обява, във връзка с провеждане на конкурса. Приет беше и план за работа на комисията.

На второто заседание, проведено на 07.02.2017 г. бяха разгледани постъпилите кандидатури – Здравко Димитров Паскалиев, Ирина Петрова Матева-Кънчева, Йордан Петров Борисов и Юрий Михайлов Георгиев. След проверка на документите беше установено, че всички постъпили кандидатури покриват изискуемите от ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Русе. С оглед на това всички бяха и бяха допуснати до събеседване. Приет беше план за протичане на събеседването на 10.02.2017 г., както и беше утвърдена работна таблица, на която всеки от членовете на комисията да извършва свое лично оценяване.

На третото заседание на комисията, проведено на 10.02.2017 г. беше проведено събеседване с кандидатите. След приключване на събеседването, беше проведено гласуване за всеки един от кандидатите.

За Здравко Димитров Паскалиев гласуваха 1 глас „за”, 9 гласа „против” и 0 гласа „въздържал се”.

За Ирина Петрова Матева-Кънчева гласуваха 4 гласа „за”, 1 глас „против” и 5 гласа „въздържал се”.

За Йордан Петров Борисов гласуваха 6 гласа „за”, 0 гласа „против” и 4 гласа „въздържал се”.

За Юрий Михайлов Георгиев гласуваха 4 гласа „за”, 1 глас „против” и 5 гласа „въздържал се”.

Считам, че предложението представлява въпрос от обществена значимост, поради което и на основание чл.63, ал.2, т.3 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация предлагам на Общински съвет – Русе да вземе следното

РЕШЕНИЕ:

На основание чл.21а, ал.1, във връзка с чл.21, ал.2 от ЗМСМА, и чл.6, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Русе, Общински съвет – Русе

РЕШИ:

  1. Избира за обществен посредник на територията на Община Русе………………………

Вносител:

Иво Колев Пазарджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари