Ето го убиецът на руските пилоти

0

Алпаслан Селик е роден в централна Турция – вилает Елязъг и публикува снимки на Алпаслан Тюркеш – създателят на турската националистическа групировка, предаде Nbox.bg

Командирът на тюркменския отряд Алпаслан Селик, който вчера се похвали, че е убил двамата руски пилоти от самолета Су-24, е турски гражданин и член на групировката „Сивите вълци“.

Припомняме, че в свое изявление пред журналисти, Селик обяви, че е стрелял по руските пилоти по време на тяхното приземяване с парашут и ги е убил. „Те бяха застреляни във въздуха, докато се спускаха с парашути“, обяви Селик.

Пред световните агенции Селик се представи като сирийски тюркмен, опериращ в северозападната част на страната. Малцинството на туркменските сирийци, което живее в северната част на страната, е част от опонентите на режима на Башар Асад, който от своя страна е подкрепян от Русия.

Снимка на Селик, публикувана от агенция dna.com през юли 2014 г. В новината се съобщава, че той е напуснал Турция, за да се бие в Ирак и Сирия.

Турски източници обаче съобщават, че Селик всъщност не е тюркмен, а турски гражданин, родом от вилаета Елязъг, намиращ се в централната част на страната. Информацията се потвърждава от новина на агенция dha.com, която още през юли 2014 г. публикува материал, в който описва как Алпаслан Селик е напуснал родното си място, за да воюва в Ирак и Сирия.

Източник: nbox.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари