Турчин поиска да получи хуманитарен статут у нас

1
Причината - бил гей и в родината му имало опасност да го убият
Причината - бил гей и в родината му имало опасност да го убият

Причината - бил гей и в родината му имало опасност да го убият

Турски гражданин с адрес в Пловдив поиска да получи хуманитарен статут у нас, защото е гей и в родината му имало опасност брат му и други близки да го убият заради причинения позор, пише 24 часа. От Държавната агенция за бежанците му отказали и той обжалвал решението пред местния административен съд.

По делото са приложени справки, според които липсва реална заплаха от изтезание, нечовешко или унизително отношение или наказание в Турция, защото такива действия не са били предприети срещу кандидата за статут нито от официалните власти там, нито от някоя конкретна групировка, която държавата да не е в състояние да контролира. Така бежанската история, разказана от него, е преценена като недостоверна и представена единствено с цел да получи статут. "От друга страна, евентуалните заплахи от страна на членове на неговото собствено семейство не представлява предпоставка по смисъла на Закона за убежището и бежанците за предоставяне на хуманитарен статут и срещу такива заплахи жалбоподателят би могъл да поиска закрила от собствената държава и наказателно преследване спрямо конкретното лице, което го заплашва с убийство", е записано в решението на пловдивските магистрати, с което е отказан статут.

То не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Съвет
    Изпратете човека в страната на лалетата,Испания,Италия или поне Франция.Тук ще е тегло за него от където и да погледнеш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари