ЕС няма да признава новите руски паспорти, издадени на украинци

0
В понеделник чрез указ на руския президент Владимир Путин бе разрешено придобиване на руско гражданство за жители от цялата територия на Украйна
В понеделник чрез указ на руския президент Владимир Путин бе разрешено придобиване на руско гражданство за жители от цялата територия на Украйна Снимка: Wikimedia Commons

В понеделник чрез указ на руския президент Владимир Путин бе разрешено придобиване на руско гражданство за жители от цялата територия на Украйна

"Европейският съюз осъжда новото руско законодателство, което улеснява издаването на руски паспорти на жителите на Украйна и обещава да не признава тези документи." Това написа в "Туитър" Жозеп Борел, върховен представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност, съобщава News.bg.

"Новото руско законодателство, което опростява процедурата за всички украинци да получат руско гражданство, е поредно грубо нарушение на украинския суверенитет, свързано с незаконната война. ЕС никога няма да признае тези паспорти", написа той.

Борел също отбеляза, че Европейският съюз ще се придържа към същата позиция по отношение на тези паспорти, която заема по отношение на руските паспорти, издадени в самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР и в Запорожка и Херсонска области на Украйна.

В понеделник бе публикуван указ на руския президент Владимир Путин, според който възможността за опростено придобиване на руско гражданство ще се прилага за жители на цялата територия на Украйна. Преди това тази опростена процедура бе в сила за жителите на т. нар. ДНР и ЛНР, а от края на май и за жителите на Запорожка и Херсонска области на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    13
    русенец до 11
    До 11 - само да добавя, освен че ни обявява война и навлиза в България и ни окупира, Русия няколко пъти е водела изключително вражеска политика спрямо България. Освен, че е била против Съединението и въпреки нейното несъгласие, княз Батенберг успява да осъществи мечтата на България и обявява Съединението. Естествено тогавашния руски самодержец успява да го свали от престола и да го прогони. По време на Първата световна война руснаците са разгромени от кавалерията на генерал Колев в Добруджа и те си отмъщават като бомбардират Варна. Но всичко това беше крита от чугунените червени кратуни, а на-голямата тайна беше Брестлитовския мирен договор, подписан на 03 март 1918 г. с който РУСИЯ КАПИТУЛИРА ПРЕД БЪЛГАРИЯ!! Това е истината, както е истина че нацистки хитлеристки генерали са били официални гости на Червения площад - а после наричат другите народи фашисти. Народът го е казал - крадецът най-силно вика - дръжте крадеца.
  • 3
    12
    до 10
    Нека позная, ти си възпитаник на корабното СПТУ или на Харвард.:) Кънтиш, бе дете!:) Ама не на плътно!
  • -2
    11
    до Слава России
    последната страна която обявява война на България в историята ни е Русия бе дебил прост....деба чуждопоклонника миризлив. Русия е против и съединиението което празнуваме, ама ти не си българин по душа, ти си миризлив руски ибрикчия
  • -5
    10
    до 9
    ми ти си жив пример за промит от комунистите мозък бе другарю....
  • 10
    9
    до 8
    То Русе отдавна прилича на нещо по-лошо от Северна Корея, дете! Явно не помниш Русе когато беше град или отскоро си тук. Много нескопосана пропаганда, комунистите на времето бяха в пъти по-добри в промиването на мозъци. Сега сгледам, че само дебилите се връзвате на пропагандата, а най-големите даже се опитвате и да правите такава.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари