Нова подстанция ще реши проблема с електричеството в Мартен и Сандрово

1

Днес, 27.09.2018 г., ЕРП Север достави компактната възлова станция Изток на площадката, преназначена за нейното инсталиране.

Общата стойност на инвестицията в обекта възлиза на 400 000 лв. Изграждането на новата възлова станция ИзтокРусе е планирано и заложено в Инвестиционната програма на Електроразпределение Север АД за 2018 г. и ще бъде завършена до края на ноември. Към настоящия момент са финализирани изискуемите по закон проектно-инженерни работи по новото съоръжение.

Новата възлова станция ще осигури устойчива работа на електропроводите, захранващи с електричество град Мартен, селата Сандрово и Николово, и района. Ще бъдат намалени до минимум рисковете от възникване на смущения в електрозахранването. Съоръжението е оборудвано с най-съвременен клас елегазови прекъсвачи и модерна система за дистанционно управление, което ще позволи да се намали до минимум времето, необходимо за ремонтни работи и обслужване на електроразпределителната мрежа.

Със завършването на възлова станция Изток инвестициите на ЕРП Север в района на Мартен през периода 2016 - 2018 година ще възлязат на повече от 600 000 лева.

Електроразпределение Север АД работи в тясно сътрудничество община Русе и кмета на град Мартен както за подобряване на  електрозахранването в града,  така и за ограничаване на кражбите в района и поддръжка на съоръженията в района. От 11 октомври дружеството започва изпълнението на цялостна програма за подмяна на проводници и рехабилитация на мрежата ниско напрежение в град Мартен. Компанията има изградена дългосрочна визия за развитието на електроенергийната структура в района на град Мартен, залегнала в инвестиционния план на дружеството за 2019 – 2023 г.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари