Ердоган прие делегацията на Мустафа Карадайъ

2

Президентът посрещна гостите си в резиденцията си в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е приел делегация на Движението за права и свободи, водена от председателя Мустафа Карадайъ, и е разговарял с членовете на делегацията в президентската резиденция Вахдеттин кьошк в района Ченгелкьой в Истанбул.

За срещата информира Анадолската агенция.

В информацията се посочва, че на срещата, която е била закрита за журналисти са присъствали турският външен министър Мевлют Чавушоглу, директорът на Дирекцията за комуникации към президентството Фахреттин Алтун, говорителят на турския президент Ибрахим Калън, говорителят на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Йомер Челик и заместник председателят ѝ Ефкан Ала, който е бивш вътрешен министър.

Не се съобщават подробности за водените разговори.

В делегацията на Движението за права и свободи, която от няколко дни е в Турция, освен председателя Мустафа Карадайъ, са заместник председателят Ахмед Ахмедов и евродепутатът Илхан Кючюк, съобщи БТА.

Преди това представителите на ДПС проведоха среща с външния министър Мевлют Чавушоглу, със заместник-председателя на управляващата ПСР Нуман Куртулмуш, както и с председателя на ВНСТ Мустафа Шентоп.

Според близки до ПСР източници сред темите на разговорите е била подготовката за предстоящия в България предсрочен парламентарен вот на 11 юли и упражняването на вота от страна на изселниците с българско гражданство, които живеят в Турция, в секциите, които ще бъдат разкрити в областите, компактно населени с изселници от България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари