Енчо Енчев поднесе венец на паметника на Христо Ботев в Букурещ

2

Почетна грамота получи преподавателката Виолета Пикова

С поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в парк “Крал Михай I” българската общност в Букурещ почете 176-ата годишнина от рождението на видния поет и революционер. Инициативата бе организирана от посолството на Република България в Румъния, а сред официалните гости на събитието бяха кметът зам.-кметът на община Русе Енчо Енчев, посланикът на Р България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, представители на многонационалната дивизия “Югоизток” към НАТО в Букурещ.

Христо Ботев остави непреходно наследство, което продължава да въздейства върху нашата национална идентичност. Неговото дело вдъхновява, утвърждава и възвеличава българския дух, а наша отговорност и дълг е да предадем подвига му на следващото поколение”. С тези думи се обърна към присъстващите зам.-кметът Енчо Енчев. Той изрази своята признателност към българската общност в Румъния, която винаги се събира, за да уважи паметната дата. В словото си Н.Пр. Радко Влайков отдаде почит към личността и делото на революционера. “Ботев е безсмъртен и ние винаги ще носим в сърцата си величието на неговата саможертва и примера, който ни оставя и завещава”, каза посланикът ни в Румъния.

На събитието присъстваха още представители на русенското народно читалище „Христо Ботев“, както и дипломатическият корпус на мисията ни в Букурещ. По традиция в него участваха и представители на Демократичния съюз на българите в Румъния, на Федерацията на българската общност в Румъния, както и ученици от българското неделно училище към посолството ни в Букурещ “Йордан Йовков”, водени от директора на учебното заведение Надежда Кула.

Поднесени бяха венци и цветя и на паметника на Васил Левски, който е в непосредствена близост до този на Ботев.

След края на церемонията посланик Влайков връчи от името на министъра на образованието и науката почетна грамота на Виолета Пикова - преподавател с 23-годишен стаж в българското неделно училище към посолството ни, с което се отбелязва нейният изключителен принос към образованието по света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Simo
    Гадни и мазни дебелаци,много противни същества са, търкалят се без да вършат нещо!
  • 6
    4
    Има ли
    Освен този има и един друг мазен и ненаситил се търбух Bya-Лоев. Много мас и лой се натрупа на едно централно място, оцветено засега в червено.
  • 6
    3
    природолюбител
    Енчо Енчо е любител на разходките и нищо да не върши.
  • 7
    2
    Stoian
    Тоз е противно мазно недоразумение,дебел толуб ,пьлен боклук.
  • 15
    1
    Този ли
    Ояден и подут от преяждане човечец от червената дружинка, скътана в сградата в центъра на града, се кланя пред титана Ботев, който е живял и творил в лишения и оставил семейство и малко дете, за да даде живота си за освобождаване на Отечеството?! Та той е нищожество пред него и има наглостта да застане пред паметника му! Комсомолци, комунисти, които много бързо в демократи се преобразихте и наглостта и лакомията си проявихте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари