Енчо Енчев почете паметта на Васил Левски в Букурещ

3

Заместник-кметът на Русе бе специален гост на честването в румънската столица

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев бе специален гост на честването на 151 години от гибелта на Васил Левски в Национален парк „Михай Първи“ в Букурещ. Пред паметника на героя в румънската столица се събраха представители на българските общности в северната ни съседка.

Всички ние като общество имаме да извървим още много дълъг път, докато постигнем идеала на Апостола на свободата за чиста и свята република“, заяви заместник-кметът. Той изказа своите благодарности към българското посолство в Румъния за поканата и покани членовете на дипломатическата мисия на предстоящото 63-то издание на музикалния фестивал „Мартенски музикални дни“, който ще се проведе от 15 до 31 март в Русе.

На възпоменателното честване присъстваха още посланикът на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, представители на посолството и на Народно читалище „Христо Ботев – 1908“ в Русе, съобщават от Община Русе.

Отслужена бе панихида в памет на Апостола.

Присъстващите поднесоха венци пред паметника му, както и пред монумента на Христо Ботев, който също се намира в парк „Михай Първи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    daskal
    Няма ли кой да му каже на Енчо да си затвори ризата на врата и да притегне вратовръзката. Все така ходи - като подпийнал комбайнер.
  • 4
    2
    Гледка
    Защо мърсиш паметника на свят българин?
  • 6
    1
    бандера
    Заместник кмет - доносник на ДС с дебело досие и кмет, внук на комунистически убиец от дните след 09.09.1944 г. Браво русенци, браво граждани на " малката Виена"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари