Елтън Джон разпродава вещи от дома си в Атланта

0
На търг са обявени близо 950 предмета
На търг са обявени близо 950 предмета Видео: NOVA

На търг са обявени близо 950 предмета

Пиано, гащеризон и ботуши на платформа на британския певец Елтън Джон са сред предметите, които се предлагат на търг. Музикантът, който е на 76 години, заедно със съпруга си Дейвид Фърниш и в партньорство с аукционна къща "Кристис" организира продажбата на близо 950 предмета от бившия си дом в Атланта, информира БТА.

Сред предметите, обявени за продажба в Рокфелер сентър, Ню Йорк, има и картина на британския художник Деймиън Хърст, на която са изобразени Джон и Фърниш. Творбата, озаглавена "Твоята песен" (Your Song) по повод на хита на мегазвездата, е подписана и има надпис xxx for Elton + David, като е оценена на между 350 хил. и 450 хил. щатски долара. Портрет на Елтън Джон, дело на американския художник и номиниран за награда "Оскар" режисьор Джулиан Шнабел, се очаква да донесе от 200 хил. до 300 хил. щатски долара.

Пиано "Ямаха", модел C6F PE, е обявено на цена между 30 хил. до 50 хил. щатски долара, а чифт сребристи кожени ботуши на висока платформа от 1971 г. с червени кожени букви "E" и "J" от двете страни са оценени на между 5 хил. и 10 хил. щатски долара.

Гащеризонът, който е цвят слонова кост със златисто, е сред първите сценични облекла, изработени за Елтън Джон от Ани Рийви. Той е предоставен за изработване на костюми за филма "Рокетмен" и се продава на цена между 8 хил. и 12 хил. щатски долара. На търга се предлага също часовник "Картие" с 18-каратово злато от лимитирана серия, колие с диамантени букви и копринени ризи "Версаче".

Музикантът сложи край на кариерата си миналата година, след като повече от 50 години шестваше на сцени по целия свят. Последният концерт от прощалното турне Farewell Yellow Brick Road се състоя в шведската столица Стокхолм през юли. Търгът в Ню Йорк ще се проведе на 21 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари