Електробус се движи без шофьор и разговаря с пътниците

0
Olli може да вози до 12 души, има 360 градусов поглед върху пътната обстановка
Olli може да вози до 12 души, има 360 градусов поглед върху пътната обстановка

Olli, което не само се движи без шофьор, но и разговаря с пътниците вече е в системата на обществения транспорт във Вашингтон, скоро ще се появи по пътищата на окръг Дейд в Маями и в Лас Вегас.

Авангардното превозно средство е електрическо, проектирано е от Local Motors и използва облачните когнитивно-изчислителни възможности на ИИ на IBM Watson. За да е пълен списъкът на модерните технологии, вложени в Olli, трябва да се спомене и че то е отпечатано с 3D принтер.

Olli може да вози до 12 души, има 360 градусов поглед върху пътната обстановка и е свързан с другите свързани обекти от инфраструктурата.

Olli изпозва ИИ чрез Интернета на нещата (ИН), за да се анализира и да се учи от големи обеми на транспортните данни, събирани от над 30 сензори, вградени в превозното средство. Тъй като процесът на разработката е "отворен" от Local Motors, могат да бъдат добавяни сензори и да се коригира непрекъснато според нуждите на пътниците и след като се определят местните предпочитания. Освен това платформата е с четири API на Watson - Speech to Text, Natural Language Classifier, Entity Extraction и Text to Speech, които дават възможност на словесна комуникация между превозното средство и пътниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари