Екстрадираме в Гърция каналджия, заловен на "Дунав мост"

0
38-годишният мъж от Карнобат ще бъде предаден на гръцките власти
38-годишният мъж от Карнобат ще бъде предаден на гръцките власти Снимка: Dunavmost

Български гражданин се съгласи да бъде екстрадиран в Гърция.

Окръжен съд - Русе разгледа искане на Окръжна прокуратура – Русе за предаването на 38-годишния С. Г. от гр. Карнобат на гръцките власти.

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Апелативна прокуратура Тракис, Република Гърция, на 13.05.2019 г. Повод за издаването й е неявяване на С. Г. пред съответен гръцки следовател в Александруполис. Иска се лицето да бъде задържано и предадено за действия по провежданото наказателно производство за две деяния, извършени на 16.01.2016 г.: 1.Превоз от вътрешните граници на Гърция с цел трафик към вътрешността на държавата на гражданин на трета държава, който няма право да влиза на гръцка територия, с цел печалба; 2. Лъжливи показания, дадени под клетва. За тези престъпления според гръцкото законодателство се предвижда наказание от десет до двадесет години лишаване от свобода.

С. Г. е задържан на 03.02.2020г. на ГКПП „Дунав мостРусе при влизане в България. Пред Окръжен съдРусе лицето изрази доброволно съгласие за незабавна екстрадиция.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането е съобразено с изискванията на Закона за екстрадицията, както и че е налице валидна ЕЗА. Окръжен съдРусе реши да се извърши предаване на С. Г. на Република Гърция за провеждане на наказателно производство срещу него и определи мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото му предаване на искащата държава.

Решението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари