Експерт разкри коя е най-полезната и евтина риба

0
Пържи се, вари се, пуши и осолява
Пържи се, вари се, пуши и осолява Снимка: washerhouse

Мойва или капелинът или каплинът е малка фуражна риба от мирисово семейство, открита в Северния Атлантически, Северен Тихия и Северния ледовит океан.

Тя е призната за един от най-ценните морски дарове. Също така е продукт на достъпна цена, който заема водеща позиция по брой полезни и лечебни свойства, пише Рамблер, предава Дарик.

Според експертите мойва е вкусна, здравословна риба, достъпна за почти всеки. Пържи се, вари се, пуши и осолява. Използването на тази риба може да нормализира нивото на холестерола в кръвта, да повиши имунитета, а високото съдържание на йод ще помогне да се избегнат някои проблеми с щитовидната жлеза.

Използването на мойва като източник на витамин С, фолиева киселина и тиамин се крие в способността ѝ да повишава хемоглобина, да нормализира функциите на стомашно-чревния тракт, да подобрява апетита и да има общо тонизиращо действие върху организма.

Естествените протеини, с които е обогатена рибата, напълно насищат тялото, но в същото време се усвояват перфектно. Рибата съдържа също почти всички незаменими аминокиселини. Използването на мойва допринася за нормализиране на кръвното налягане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари