Екшън, заложници и заплахи за взрив при бягство на милионер от затвора

0
Петър Мадсен е успял да се отдалечи на около километър, след което полицията го настигнала и снайперисти го взели на прицел
Петър Мадсен е успял да се отдалечи на около километър, след което полицията го настигнала и снайперисти го взели на прицел Снимка: CNN

Датският изобретател милионер Петър Мадсен, осъден за убийството на журналистката Ким Уол на борда на подводницата му, е заловен при опит да избяга от затвора Херстедвестер в Дания, където изтърпява наказанието си, съобщи Би Би Си, цитиран от БГНЕС.

Мадсен успял да се отдалечи на около километър, след което полицията го настигнала и снайперисти го взели на прицел. Изобретателят, който бил с колан, приличащ на взривно устройство, седнал отстрани на пътя.

Съобщава се, че той е заплашил да взриви взривно устройство. Очевидци са видели сапьори на място. Според „Копенхаген пост“ Мадсен е взел за заложник друг затворник по време на бягството си и се е заканил да взриви бомба.

Органите на реда съобщиха, че са успели да върнат Мадсен в затвора и не се е стигнало до експлозия или стрелба.

Не се съобщава дали наистина беглецът е разполагал с взривно устройство. Полицията в Копенхаген все още не е обявила официално как Мадсен е успял да избяга. Органите на реда обаче са се свързали със съпругата му Джени Крупен, бивша руска активистка, която поиска политическо убежище във Финландия.

През 2017 г. датският самоук изобретател Петер Мадсен заведе журналистката Ким Вал на подводница, която той проектира - тя искаше да пише за него. На следващия ден подводницата потъна и момичето изчезна. Изобретателят първо каза, че е свалил на брега Ким преди това, после че тя е загинала на лодката при нещастен случай. Части от тялото на Вал обаче са открити в морето.

По тялото на журналиста са открити рани с нож в областта на слабините и гърдите, които според експертите са нанесени в момента на смъртта или непосредствено след нея.

Мадсен беше обвинен, че е планирал престъплението си предварително, решавайки да удуши Вал или да й пререже гърлото. Изобретателят призна, че е разчленил тялото й, но твърди, че не я е убил нарочно.

През април 2018 г. Мадсен беше осъден на доживотен затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари