Екомузеят открива изложбата „Чудесата на природата: от семе до гора“

2
Изложбата на природозащитната организация WWF ще бъде отрита на 2 ноември от 18:00 ч.
Изложбата на природозащитната организация WWF ще бъде отрита на 2 ноември от 18:00 ч. Снимка: Dunavmost / архив

Изложбата на природозащитната организация WWF ще бъде отрита на 2 ноември от 18:00 ч.

В четвъртък, 2 ноември, от 18:00 ч. в Екомузей с аквариум ще бъде открита изложбата „Чудесата на природата: от семе до гора“ на природозащитната организация WWF. Експозицията проследява, както процеса на зараждане на горите, така и пъстрия растителен и животински свят, който пазят. Изложбата съдържа важна информация за биоразнообразието по нашите географски ширини, както и любопитни детайли за залесяванията. Представени са четири типа гори, които са приоритетни за опазване в цяла Европа. Посетителите ще се запознаят и с най-съществените заплахи за тях, предизвикателствата пред тяхното съхраняване и възстановяване.

Русе е третата спирка от турнето на изложбата „Чудесата на природата: от семе до гора“ след София и Бургас. Може да бъде видяна в Екомузей с аквариум до 28 декември.

Горите са най-големите складове за въглероден диоксид след океаните и играят ключова роля за регулирането на климата на планетата. Освен това те осигуряват ресурсите, необходими за съществуването на живите организми – питейна вода, чист въздух и суровини за енергия. Също така горите са ценни природни екосистеми и дом на богато биологично разнообразие, което намира в тях храна и подходящи местообитания за създаване и отглеждане на потомство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари