ЕК започва митнически регистрации на китайски електромобили

2
Възможно е налагане на временни мита от юли
Възможно е налагане на временни мита от юли Видео: NOVA

Възможно е налагане на временни мита от юли

Европейската комисия ще започне митническа регистрация на китайски електрически превозни средства от четвъртък. Това означава, че те може да бъдат засегнати от мита след този момент, ако разследване на Съюза установи, че са получени неправомерни субсидии, предаде „Ройтерс”, цитирана от NOVA.

ЕК разследва отпускането на субсидии за китайските електрически превозни средства, за да реши дали да наложи мита, защитавайки производителите от ЕС. Разследването трябва да приключи през ноември, въпреки че ЕС може да наложи временни мита от юли.

В документ, публикуван във вторник, ЕК обяви, че има достатъчно доказателства, че китайските електрически превозни средства са били субсидирани и вносът е нараснал с 14% на годишна база, откакто разследването започна през октомври.

Според Комисията европейските производители на автомобили може да понесат щети, които трудно могат да бъдат възстановени, ако китайският внос продължи расте с този ускорен темп, преди разследването да приключи.

Китайската търговска камара в ЕС обяви, че е разочарована от хода и че скокът при вноса отразява нарасналото търсене на електрически автомобили в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Тия от €С са
    Пълни ИДИОТИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари