ЕК забрани коли с руска регистрация да влизат в ЕС

0
Личните вещи на руснаците, като смартфони, бижута и лаптопи, също са изложени на риск от конфискация
Личните вещи на руснаците, като смартфони, бижута и лаптопи, също са изложени на риск от конфискация Снимка: ТАСС

Личните вещи на руснаците, като смартфони, бижута и лаптопи, също са изложени на риск от конфискация

Европейската комисия потвърди, че е забранено влизането в страните от ЕС с автомобили, регистрирани в Русия. Личните вещи на руснаците, пресичащи границата, като смартфони, бижута и лаптопи, също са изложени на риск от конфискация.

"Няма значение дали превозното средство се използва за частни или търговски цели, стига да попада в обхвата на митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произхожда или да е изнесено от Русия", заяви Европейската комисия в новите си разяснения.

Митнически код 8703 обхваща леки автомобили и други превозни средства, предназначени за превоз на по-малко от десет души, уточнява БГНЕС.

Забраната засяга почти всичко - смартфони, таблети, бижута, кожени изделия, стоки за лична хигиена като паста за зъби, тоалетна хартия и други. Миналото лято някои руснаци, пътуващи до Германия с автомобилите си, се сблъскаха с арести на митницата. В началото на юли германските митници потвърдиха, че вносът на леки автомобили от Русия е забранен по силата на член 3i от Регламент 833/2014, който определя ембаргото срещу Русия, и че всяко движение на стоки, дори за лични, нетърговски цели, попада под него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    ФМЦ
    Поредния безсмислен ход на ЕС. За сметка на това, украинци се пускат на територията на ЕС с куфарчета пари, които олекват по митниците. Бетер от нацистите навремето станаха.
  • -7
    6
    daskal
    До 3 - Прав си, те са свикнали да влизат не с коли, а с танкове. А също така да мародерстват, като крадат бяла и черна техника, часовници и т.н. Освен това обичат и да изнасилват. Това могат - това правят.
  • -6
    5
    До 1
    Моля,моля,не приписвай твои случки на Зеленски...
  • 7
    4
    ПА
    Това е нарушаване на човешките права
  • 9
    3
    Ха-ха-хах!
    Братята руснаци не изглеждат особено притеснени от забраната да влизат в €С с автомобилите си – свикнали са да го правят и с танковете си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари