ЕК: Онези, които помагат на Русия във войната срещу Украйна, ще понесат последствия

0
Призоваваме никой да не подкрепя руското военно нападение срещу Украйна
Призоваваме никой да не подкрепя руското военно нападение срещу Украйна

Призоваваме никой да не подкрепя руското военно нападение срещу Украйна

ЕС многократно заяви, че онези, които помагат на Русия за незаконното нападение срещу Украйна, нарушават Устава на ООН и международното право, и ще понесат последствия. Това заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с последните руски въздушни удари по Украйна.

Осъждаме оръжейните доставки за Русия, която ги използва, за да убива цивилни украинци и да унищожава гражданска инфраструктура в Украйна. Забелязваме, че около Коледа и Нова година Русия порази основно граждански цели в Украйна и това е военно престъпление. Възможните доставки на военно оборудване за Русия от Северна Корея може да бъде нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, добави говорителят.

Призоваваме никой да не подкрепя руското военно нападение срещу Украйна, посочи той. Говорителят отбеляза, че една от основните цели на санкциите на ЕС срещу Русия е да ограничи военните способности и приходите, които могат да послужат за военни дейности, особено в Украйна. ЕС наложи забрани за износ и предприе допълнителни стъпки за ограничаване на достъпа на Русия до технологии, използвани във военното дело, поясни говорителят. Виждаме, че има опити за заобикаляне на санкциите, затова постоянно разговаряме със страните, през които се правят тези опити, и вече има известен напредък, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До 5
    Кога мина по този път,че започна да ги разбираш тези неща...
  • 1
    5
    фена на Путин
    Без да и помагат ще ви го начука Русия. Разбираемо се пените, защото ви влиза все по-надълбоко без дори да ви събуват гащите. И търсите някакви измислени аванти. С украйна е свършено. С европа, като днешната диктатура също е свършено. Добре че беше Владимир да ви оголи, какви подмолни колониални педеруги сте. До сега демократи го играхте. Сега ви видяхме, какви сте.
  • 2
    4
    Аз
    Тук едни иначе много наблюдателни хора отново ще пропуснат да си спомнят за получената военна, разузнавателна, хуманитарна и друга помощ получена от СССР при инвазията на Нацистка Германия. В днешни пари сумата е над 800 милиарда долара, като това далеч не включва всичко получено, и въпреки това е в пъти в повече от полученото последните 2 години от Украйна. Но това си е нормално упражнение за тези индивиди - "га яди кифтетата ни рива!"
  • 1
    3
    Да, ама
    Скоро €С, €К, ООН, СЗО и тем подобни €врейско-финансови организацийки няма да съществувате! Вероятно и нацистка усрайна също няма да я има, не и в този ѝ вид.
  • 20
    2
    Читател
    Онези от Европа и от САЩ,които пряко участват във войната срещу Русия доставяйки тонове с оръжие и милиарди долари на провинцията на РФ Украйна,не трябва да са спокойни,защото нарушавайки Устава на ООН и те ще пострадат,ако продължат с доставките.Заводите които бълват смъртоносно оръжие,си доставят огромни печалби изпращайки го отначало за Украйна,по късно за Израел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари