Едва 40 са новозаразените с Ковид-19 през изминалата седмица в Русенско

0
Сред заразените за последните седем дни няма деца
Сред заразените за последните седем дни няма деца Снимка: Dunavmost

През изминалите седем дни няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция

41 нови случая на Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско през изминалата седмица.

Сред заразените за последните седем дни няма деца. За сравнение в периода между 13-и и 19-и този месец заболелите бяха 28. Активните случаи към момента са 52, от които 25 души са на болнично лечение. През последната седмица няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция.

Колкото до имунизациите, поставените дози за изминалите седмица са 11, като една единствена от тях е била първа игла от някои от препаратите.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 37 948, като от тях 1976 души са починали. До момента в област Русе са извършени 134 918 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 885 души. Бустерна доза пък е направена на общо 28 060 русенци. Бустер с адаптирана ваксина е поставен на 2115 души, сочи справка в Единния информационен портал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    88
    Какво значи "едва". Като че ли искате и трябва да са повече!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари