Едва 18 са заразените с ковид за седмица в Русенско

0
Активните случаи към момента са 25, от които 17 души са на болнично лечение
Активните случаи към момента са 25, от които 17 души са на болнично лечение Снимка: Dunavmost / Архив

Активните случаи към момента са 25, от които 17 души са на болнично лечение

По-малко заболели от Ковид - 19 отчитат здравните власти в русенско на седмична база. Новите случаи за последните седем дни, т.е. от 27-и февруари до 5-и март включително, са 18. За сравнение в периода от 20-и до 26-и миналия месец заразените бяха 18. Сред заболелите през изминалата седмица имаше и едно заболяло дете в училищна възраст. Активните случаи към момента са 25, от които 17 души са на болнично лечение. През последната седмица няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Колкото до имунизациите, поставените дози за изминалите седем дни са шест. От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 37 855, като от тях 1976 души са починали.

До момента в област Русе са извършени 134 883 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 876 души. Бустерна доза пък е направена на общо 28 036 русенци. Бустер с адаптирана ваксина е поставен на 2091 души, сочи справка в Единния информационен портал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Едва 18 са заразените
    taka e.. ne sa dostatuchno
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари