18 души с коронавирус са на болнично лечение в Русе

1
Областта се нарежда на 14-о място по разпространение на вируса
Областта се нарежда на 14-о място по разпространение на вируса

Четирима са заразените с Ковид-19 в Русенско за изминалото денонощие, което отрежда едно от последните места на областта по разпространение на вируса в страната.

Сред заболелите за последните 24 часа няма деца. През вчерашния ден няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция, а петима души са оздравели. Активните случаи са 103. На болнично лечение се намират 18 русенци. Справка в Единния информационен портал сочи, че областта се нарежда на 14-о място по разпространение на вируса наравно с Враца, Габрово, Монтана и Плевен, като разликата между повечето населени места е много малка, едва от по един – два случая. Без нови случаи са Добрич и Търговище.

До момента в област Русе са извършени 128 048 имунизации, като повторна доза са получили 58 326 души. Бустерна доза пък е направена на общо 22 027 русенци. През вчерашния ден са поставени 32 ваксини, като три от тях са на деца на възраст между 12 и 18 години. Относно възможностите за имунизация срещу Ковид-19, подробна информация може да намерите на уеб сайта на Регионалната здравна инспекция: https://www.rzi-ruse.com/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари