Един прекрасен 8-март за лекарки, персонал и пациентки в русенския онкодиспансер

3

По повод Международния ден на жената, дамите в онкодиспансера получиха празнични изненади

Още при пристигането си на работа, всяка бе зарадвана с цвете и поздравителна картичка. Идеята на ръководството бе денят им да започне с усмивка, така нужна в нелеката им работа. 

„Да лекуваш и да се бориш заедно с пациентите за всяка минута живот, не е лесно“, припомня управителят д-р Камен Кожухаров и допълва: „Изпитвам не просто уважение, а истинско преклонение пред жените в нашия колектив. Те са гръбначния стълб, на който се крепи обществото ни – като се започне от семейството и се стигне до работното им място. Тук, в КОЦ – Русе, персоналът е подложен на сериозен стрес заради спецификата на лечение. Затова искам да им заявя, че се възхищавам от работата и силата, която проявяват всеки един ден на работа.“ 

Кулминацията на празника бе музикално-танцов поздрав, поднесен от приятелите на онкодиспансера – танцьори от ФТТ „Найден Киров“. Главният художествен ръководител Богдан Донев и неговите възпитаници бяха подготвили пъстра китка от танци. С изпълнението си те зарадваха не само персонала, но и пациентите и присъстващите във фоайето на диспансера. 

Доказано е, че музиката и танците, допринасят за значително намаляване на стреса чрез освобождаването на ендорфини в тялото. Даряването на щастливи мигове са най-хубавият подарък за жените от КОЦ – Русе. 

Това не е първият благороден жест към хората в лечебното заведение от страна на танцьорите, възпитаници на Богдан Донев. 

„Ние винаги се стремим да показваме на дела, че заставаме зад благородни каузи. Не искаме да бъдем просто голословни, а реално да бъдем активна част от обществото. Затова искахме да зарадваме работещите в колектива на онкодиспансера в Русе. От една страна да направим денят им различен и цветен, а от друга да покажем, че професията медик трябва да бъде уважавана. Твърде много агресия има в наши дни. Ние искаме да акцентираме на добрите дела, на толерантността, на съпричастността.“, заяви още Донев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари