Един от новите шефове във ВиК холдинга е съпруга на депутат от ГЕРБ, свързван с Пеевски

0
Надежда Николова е омъжена за Димитър Николов, който има медиен бизнес
Надежда Николова е омъжена за Димитър Николов, който има медиен бизнес

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова е сменила на 5 юли надзорния съвет на българския ВиК холдинг, който управлява водните дружества в страната.

Странните назначения привлякоха медийно внимание заради липсата на компетенции в сектора на новото ръководство.

Начело е бившият министър на отбраната в кабинета “Станишев” (от квотата на НДСВ в тройната коалиция) Николай Цонев. Другите членове са Надежда Николова и Николай Ганев.

Надежда Николова е бивш организационен секретар на ГЕРБ – Велико Търново и е съпруга на депутата Димитър Стойков Николов от ГЕРБ, който има медиен бизнес свързван с Делян Пеевски.

Димитър Николов става собственик на регионални медии из цялата страна по времето на медийния възход на Делян Пеевски и майка му Ирен Кръстева. През 2011 г. той купува “Черноморски фар” и “Конкурент нюз” от Цветан Ангелов Ангелов – председател на Съюз на разпространителите на вестници и списания. Този съюз влиза в състава на новоучредения Съюз на вестникарите и разпространителите на вестници и списания, на който председател е Делян Пеевски, разкрива разследващият сайт Bird.

Час и нещо обаче след като е приключила процедурата по вписване на цялото ново ръководство на холдинга, Софийският градски съд излезе с определение, че спира регистърното производство по вписване на промени в партидата на "Български ВиК Холдинг".

Така, финализираното вписване беше спряно до приключване с влязъл в сила акт на производството по предявена пред Софийския градски съд искова молба от досегашния председател на УС Иван Иванов. Той е поискал от съда да прогласи нищожност на взетите решения за смени както в надзорния, така и в управителния съвет. Иванов е оспорвал не само смените, а и подписите, положени върху протоколите от заседанията на новоизбраните органи на управление.

Към момента се чака разрешение от съда за вдигане на блокирането, твърди Actualno.com .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари