Джо Байдън: Северна Корея не отговори на предложението ни за доставка на ваксини за COVID-19

0
Близо 2,5 милиона души са се разболели от "треска" в КНДР и тя е под общонационално блокиране
Близо 2,5 милиона души са се разболели от "треска" в КНДР и тя е под общонационално блокиране Снимка: iStock

Близо 2,5 милиона души са се разболели от "треска" в Северна Корея и тя е под общонационално блокиране

Президентът Джо Байдън каза, че Северна Корея не е отговорила на предложението на САЩ за ваксини срещу COVID-19, информира Би Би Си, цитиран от News.bg.

Страната се бори с първото си признато огнище на вируса.

Близо 2,5 милиона души са се разболели от "треска" в Северна Корея и тя е под общонационално блокиране, според държавните медии на страната.

Смята се, че е особено уязвима, защото има малко тестове или ваксини.

Байдън обяви предложението на пресконференция в Южна Корея.

"Предложихме ваксини не само на Северна Корея, но и на Китай и сме готови да го направим незабавно", каза американският президент. Той добави, че все още няма отговор от страна на КНДР.

Изолираният режим на Северна Корея преди това отхвърли предложенията за ваксини от Covax, глобалната схема за споделяне на ваксини, и от Южна Корея, както и според съобщенията отхвърли други оферти.

Режимът твърди, че успешно е запазил Covid извън страната, като е запечатал границите й, въпреки че експертите смятат, че вирусът присъства там от известно време.

Държавните медии препоръчаха лекарства като билков чай, гаргара със солена вода и приемане на болкоуспокояващи като ибупрофен, докато лидерът на страната Ким Чен-ун обвини служители в неправилно разпределение на национални медицински резерви.

Китай също се бори да овладее вълна от инфекции от силно предавания вариант на Omicron, като десетки милиони хора са под някаква форма на блокиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари