ЕС изхвърли на боклука 200 милиона ваксини срещу Ковид-19

2
Страните от ЕС са получили общо един и половина милиарда дози ваксини, но много от тях се озоваха "в сметищата из целия континент“
Страните от ЕС са получили общо един и половина милиарда дози ваксини, но много от тях се озоваха "в сметищата из целия континент“

Страните от ЕС са получили общо един и половина милиарда дози ваксини, но много от тях се озоваха "в сметищата из целия континент“

Страните от ЕС са изхвърлили повече от двеста милиона дози ваксини срещу коронавирус на стойност четири милиарда евро на боклука, съобщава европейската редакция на Politico, пише Фокус.

"Поне 215 милиона дози ваксини срещу COVID-19, закупени от страните от ЕС в разгара на пандемията, бяха изхвърлени, което струваше на данъкоплатците четири милиарда евро“, се казва в публикацията.

Както отбелязва изданието, страните от ЕС са получили общо един и половина милиарда дози ваксини, но много от тях се озоваха "в сметищата из целия континент“.

Ваксините са закупени предимно в разгара на пандемията през 2021 г., съобщи Politico. Но това продължи дори след като заболеваемостта започна да намалява. А опитите за прехвърляне на излишъци към трети страни бяха осуетени поради спадащо търсене и проблеми с логистиката.

Глобалната извънредна ситуация за COVID-19 беше в сила от края на януари 2020 г. до 5 май 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    фена на Путин
    С тях, в боклука отива и всичко свърза о с него до сега. Щом хвърляте 200 мил. ваксини, темата Ковид19 е затворена завинаги.
  • 8
    2
    Възмутена
    Който ги е поръчал, сега да плати сметката. Всички грешни решения на ЕК, са за сметка на донъкоплатците. До кога?
  • 10
    1
    Мама ви прокажена,
    В затворите ви е мястото, в затворите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари