Джо Байдън е на първо посещение в Мексико като президент на САЩ

0
Байдън отива на срещата на върха на северноамериканските лидери
Байдън отива на срещата на върха на северноамериканските лидери Снимка: REUTERS/Kevin Lamarque

Байдън отива на срещата на върха на северноамериканските лидери

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Мексико, за да дискутира въпросите на миграцията и трафика на наркотици, както и за срещата на върха на северноамериканските лидери.

Байдън пристигна на новото международно летище на Мексико Сити, Фелипе Анхелес, разположено северно от столицата. Той бе посрещнат на червен килим от мексиканския си колега Андрес Мануел Лопес Обрадор, който след това се присъедини към Байдън в бронираната му лимузина за пътуването от летището, информира БГНЕС.

В понеделник и вторник Байдън ще се срещне с Лопес Обрадор и канадския министър-председател Джъстин Трюдо в рамките на така наречената среща на върха "Тримата амигоси".

Макар че на масата са поставени и въпроси, свързани с търговията и околната среда, Байдън постави на преден план и в центъра на своето пътуване, което е първото му посещение в Мексико в качеството му на президент, ръста на незаконната миграция и опасната контрабанда на наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари