Джеймс Бонд от Русе

1
Сюжетът на хитовата лента “Бодигард” е вдъхновен от работата на Велислав Бонев
Сюжетът на хитовата лента “Бодигард” е вдъхновен от работата на Велислав Бонев Видео: БНТ

Кой е българинът, пазил гърба на Кенеди, Марая Кери, Род Стюарт и Герхард Шрьодер? Пазил отблизо и много други. Наричат го българския Джеймс Бонд. Благой Цицелков и операторът Васко Йотов разказват за него в “Денят започва”.

Наричат го Джеймс Бонд от Русе. Спасил е живота на редица известни персони в политиката и шоу бизнеса. Пази отблизо рода Кенеди, Марая Кери, Род Стюарт, дори и Герхард Шроьодер. Други дори не може да назове. Сюжетът на хитовата лента “Бодигард” е вдъхновен от работата на Велислав Бонев.

Българинът завършил Военноморското училище във Варна. Завършва го в първите години след рухването на социализма, когато места за офицери по корабите няма. Разбира, че в България няма големи перспективи за него. Тръгва за Щатите, стига само до Виена. Там е принуден да почне работа и става охранител. По-късно създава и една от водещите фирми за охранители в света.

Минава и през Израел, където става инструктор по стрелба и бодигард. В САЩ става специалист по оперативни техники на  американската полиция. В Австрия, Италия и Германия открива и детективски бюра. Сега Бонев е смятан за един от топ охранителите в света. Един от най-напечените случаи в кариерата му е атака на хотел в Найроби, където той и хората му пазят германски бизнесмен, пристигнал за важна сделка за страшно много пари. Нападението е брутално, а местната охрана е неподготвена и допуска купища грешки. Бонев и гардовете му обаче, макар и лишени от огнестрелно оръжие, успяват да обезвредят нахлулата банда.

Велислав Бонев е инструктор по сигурност на САЩ и още няколко държави в Западна Европа. В София пристигна, за да покаже тънкости от занаята на момчетата от Военна полиция.

Джеймс Бонев от Русе обещава да преподава още уроци по сигурност у нас.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари