Дядо от Шумен писа на президента със странна молба

0
73-годишният Крум се ожалил пред държавната канцелария още на 30 декември и сега чака отговор
73-годишният Крум се ожалил пред държавната канцелария още на 30 декември и сега чака отговор

Пенсионер от Шумен е поискал президентът да му опрости задължение от 100 лв. от наложена рибарска глоба.

73-годишният Крум Барболов се ожалил пред държавната канцелария още на 30 декември м.г., а сега от там искат становище на общинския съвет в Шумен, пише Труд.

Нарушението му е, че без да притежава риболовен билет завел малолетния си внук да ловят риба на язовир „Свинеугояване“ край Шумен на 7 септември м.г. Нямали слук, но за лош късмет инспектори от отдел „Рибарство и контрол-Централен Дунав“ забелязали двете хвърлени въдици. Пенсионерът разпознал автомобила на проверяващите, прибрал въдиците и тръгнал да се отдалечава от водоема заедно с внука си, но бил настигнат. Веднага му съставили акт, а той още на място възразил, че не е знаел, че за този язовир трябва риболовен билет. Атакувал наказанието пред две съдебни инстанции – Районен съд и Административен съд в Шумен. И на двете места изтъквал, че риба не е уловена, но глобата е потвърдена окончателно, нарушението мятане на въдица без билет е факт.

Сега становището на проверителите, написали наказателното постановление е, че нарушинето не е маловажно и няма основание за опрощаване. Изтъкват, че за дете до 14 г. не е нужен билет, а за пенсионери над 65 г. цената е половин /12,50 лв./, а е можело да се купи и седмичен.

Остава общинските съветници да си кажат думата на предстояща сесия идната седмица. Имотното състояние на пенсионера е малко жилище, парцел в съседно село, автомобил „Вартбург“ и 733 лв. общ месечен доход на него и съпругата му от пенсии.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари