Двоен скок в цената на декар обработваема земеделска земя в Русенско

7
Декар земя в областта е бил продаден наскоро за 4500 лева
Декар земя в областта е бил продаден наскоро за 4500 лева Снимка: Фейсбук

Търсенето е голямо, но няма предлагане

Как се движат цените на земеделската земя? Търсят ли се парцели и в кои райони на България? Продават ли хората или предпочитат да получават рента?

В Русенско не продават, предпочитат рента.

За година цената на декар обработваема земеделска земя в Русенско се е повишила двойно. Търсенето е голямо, но няма предлагане, каза управителят на агенция за имоти в Русе Мая Василева, предава БТА. Тя обясни, че цената на декар обработваема земя в област Русе сега е между 2300 и 2500 лева на декар. В началото на миналата година тя е била около 1200 лева на декар.

В момента има много голямо търсене за закупуване на земя, но никой не продава. Собствениците предпочитат да взимат рента. В Русенско тя е между 70 и 100 лева на декар за година, обясни Василева. Тя даде пример, че заради голямото търсене и липсата на предлагане декар земя е бил продаден наскоро за 4500 лева. По думите ѝ причина за голямото търсене за закупуване на земя е инфлацията. Хората, които имат спестявания, предпочитат да ги вложат в земи, за които у нас не се плаща и данък, обясни Василева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    земевладелец
    Нормално е земеделската земя да е скъпа навсякъде по света . Декар = кило злато/кило кръв. Това е цената на българската земя. Вадиш калкулатор и смяташ.
  • 1
    1
    линукс
    Изкупиха ви земята , ся искате и вие, утре ще има танкове по нея
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари