Две жени и един мъж с коронавирус са починали в Русе

0
77 са заразените с Covid-19 в Русенско за последните 24 часа
77 са заразените с Covid-19 в Русенско за последните 24 часа

Седемдесет и седем са заразените с Covid-19 в Русенско за последните 24 часа, като 51 от тях са от най-голямата община, а именно Русе

Единайсет заболели през вчерашния ден има в Бяла, шест в Иваново, четири във Ветово, по двама в Борово и Две могили, както и един в Сливо поле. Без нови случаи за изминалото денонощие са единствено населените места от община Ценово. Същевременно за оздравели 27 души, а трима са починали, от които две жени и един мъж.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 148, а преболедувалите са 13 509. Активните случаи са 711. На болнично лечение в областта се намират 156 души, като 37 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 87, от които девет са интензивните.

Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на пето място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – осем.

До момента в областта са извършени 62 392 имунизации, като повторна доза са получили 30 118 лица. Само през вчерашния ден са поставени 504 ваксини, като над 180 са свързани с първи прием на някои от препаратите.

Днес и утре са осигурени три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. Всеки делничен ден до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, всеки може да се ваксинира срещу COVID-19. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813 – 903. Без предварително записване за която и да е ваксина, имунизации се правят в изнесен пункт пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35 от 09.00 до 16.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 14.00 до 18.00 часа.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари