Пет жени и четирима мъже с КОВИД-19 са починали в Русенско

0
73 са новите случаи на коронавирус, като сред тях има един заразен ученик
73 са новите случаи на коронавирус, като сред тях има един заразен ученик Снимка: Dunavmost

73 са новите случаи на Covid-19 в Русенско за последното денонощие, като сред тях има един заразен ученик. Най-много заразени има в община Русе – 57. От останалите 16 заразени осем са от Бяла, трима от Ветово, по двама от Две могили и Иваново, както и един от Борово. Без заболели са населените места от общините Сливо поле и Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 45 човека, а пет жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирус са починали.

Активните случаи са 990, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 17 619, а преболедувалите са 15 495. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на дванайсето място по заболеваемост в страната наравно с Видин и Враца. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 13. На болнично лечение към момента в областта се намират 233 човека, като 41 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има двама ваксинирани пациенти. Свободните легла са 91, от които интензивните са 20.

До момента в областта са извършени 74 223 имунизации, като повторна доза са получили 38 124 лица. Само през вчерашния ден са поставени 252 дози, като три от осем са на деца на възраст между 12 и 18 години. Същевременно бустерна доза, т.е. трета игла от ваксината на „Пфайзер“ са получили 181 човека от областта.

Припомняме, че днес и утре от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. През следващите няколко седмици възможност за имунизация ще има и в магазин „Практикер“ от 11.00 до 15.00 часа от понеделник до петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари