Две първи награди във фотоконкурса "Запази духа на Русе"

0

Яна Момчилова и Иван Иванов са победители във второто издание на фотоконкурса  „Запази духа на Русе“.

 Те си поделиха  първата награда и  получиха по 300 лева. В рамките на приза Яна Момчилова получи и правото да подреди самостоятелна изложба. Нейната снимка „От прозореца“ спечели и наградата на „Културен център BH“ - социален проект на „Еконт“.

Втора награда от 200 лева, спечели Николай Василев за снимката „Колело“, а третото място беше присъдено на Младен Миланов, Цветина Иванова и Ивайло Ненов, които получиха по 150 лева.

Това стана ясно в понеделник вечерта по време на официалната церемония по награждаването на отличените в конкурса, която се проведе във фоайето на Доходно здание.  По същото време беше открита и изложба със снимките на всички номинирани участници.

Водещ на събитието беше Мариян Савов, директор на ОП „Русе арт“, а приветствие към организаторите и участниците във фотоконкурса поднесе и.д. кмет инж. Димитър Наков. Той оцени високо естетическите качества на фотографиите и отбеляза колко е важно да се опазят духовните стойности, за да продължи възраждането на Русе.

Председателят на Дружеството на журналистите – Русе към СБЖ Габриела Стефанова благодари на всички, които чрез обектива, мисълта и душата

си за успели да уловят духа на нашия град. А в словото си преди връчването на наградите председателят на журито Симеон Лютаков подчерта, че в тазгодишното издание на конкурса има почти два пъти по-качествени и интересни фотографии. 

В тазгодишното издание на фотоконкурса награда на журналистите беше връчена на Галина Антонова  от Русе за снимката й „Шести отдел на шесто управление на МВР- следи на осакатени души“  и Катерина Гурова за снимката „За гледка от прозореца“. Те получиха по 100 лева. Звено „Туризъм“ при ОП „Русе арт“ отличи Николай Ковачев за „Зад паравана“ и Радина Русева за „Суинг, суинг, суинг“ с по 100 лева.

След онлайн гласуване в сайта на Фондация „Русе-град на свободния дух“, Мирела Партинова спечели наградата на публиката (50 лв.), нейните снимки се харесаха на 345 души.

Освен това бяха раздадени 4 поощрителни награди: на Севдалин Дончев за снимката "UFO“ (100 лв.), на Мариела Панчева, Росен Колев и Румяна Георгиева по 50 лева.

Всички автори получиха грамоти за участието си в конкурса.

Фотоконкурсът „Запази духа на Русе“ е проект на Дружеството на журналистите – Русе към СБЖ и се реализира за втора поредна година в партньорство с ОП „Русе арт“ – Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“, „Културен център BH“ - социален проект на „Еконт“  и с финансовата подкрепа на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари