Двама шофьори влизат в затвора за трафик на мигранти през Дунав мост

0
Двамата шофьори сключиха споразумение за ефективни наказания лишаване от свобода и глоби
Двамата шофьори сключиха споразумение за ефективни наказания лишаване от свобода и глоби

Двамата шофьори сключиха споразумение за ефективни наказания лишаване от свобода и глоби

Поредни двама шофьори, укрили нелегални мигранти в превозното средство, признаха вината си пред Районен съд – Русе и сключиха споразумение за ефективни наказания лишаване от свобода и глоби.

Двамата мъже са от гр. Бургас, като 46-годишният А. Ф. е бил осъждан и преди, а 20-годишният Д. Р. е неосъждано лице. По-възрастният от тях взел на изплащане „Пежо 807“, като решил да използва автомобила за нелегално транспортиране на чужди граждани. За целта изградил тайник под пода.

На 27.12.2022 г. двамата подсъдими укрили там двама братя сирийски граждани (единия на 9 години, а другия на 19) и тръгнали за Румъния. При граничната проверка на ГКПП „Дунав мост“ бил открит тайника и намиращите се вътре мигранти. Двамата бургазлии били задържани и предадени на съд за опит да преведат през границата на страната сирийските граждани без разрешение на надлежните органи на властта, като едно от лицата не е навършило 16-годишна възраст и е използвано МПС.

Пред Районен съд – Русе подсъдимите признаха вината си и приеха да изтърпят наказания лишаване от свобода за срок от 11 месеца при първоначален общ режим и глоба в размер на 7 000 лв. за А. Ф. и лишаване от свобода за срок от 7 месеца също при общ режим и 6000 лв. глоба за Д. Р. Приспаднато е времето, през което са били задържани, считано от 27.12.2022год. до одобряване на споразумението. Не им е наложено предвиденото за това престъпление кумулативно наказание конфискация, тъй като не разполагат с имущество. Веществените доказателства по делото 3 броя мобилни телефони са отнети в полза на държавата като вещи, послужили за извършване на деянието.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари