Двама младежи загинаха в зверска катастрофа

0
По всяка вероятност изключително високата скорост от 100-120 км в час и употребата на алкохол са причинили зверската катастрофа
По всяка вероятност изключително високата скорост от 100-120 км в час и употребата на алкохол са причинили зверската катастрофа Видео: БНТ

Двама младежи загинаха на място при тежка катастрофа тази нощ в Пловдив, а друг техен спътник е с множество травми в болница.

По данни на полицията 20-годишен мъж, без книжка, е шофирал с над 100 км в час. Това е пореден сериозен инцидент в района на Пловдив, а градът е на челни позиции, в които се шофира с висока скорост, информира БНТ.

От полицията днес отказаха всякакъв коментар за точните причини с мотива, че е заведено досъдебно производство в Окръжната прокуратура в Пловдив.

По всяка вероятност обаче изключително високата скорост от 100-120 км в час и употребата на алкохол са причинили зверската катастрофа.

Шофьорът не имал и правото да управлява автомобил. А самата кола също не е негова.

Автомобилът буквално е летял по бул. „Марица” в Пловдив. Водачът губи контрол, удря се в уличен стълб, преобръща се по таван и навлиза в насрещното платно. Водачът и спътникът до него загиват на място.

Галина Андреева – Минчева, говорител на Окръжна прокуратура – Пловдив: „При разследването са назначени съдебномедицински експертизи, съответно експертизи, които да установят наличието на алкохол или опиати в кръвта на водача и неговите спътници. За определяне на скоростта експертите, които ще извършат автотехническата експертиза, ще разчитат на обективни данни, а в случая и на свидетелски показания“.

Няма опасност за живота на третия младеж. В момента се чакат резултите от кръвните му проби.

Николай Райшинов: „Последните проучвания нареждат Пловдив в челните позиции на градовете, в които се шофира с най-висока скорост. По данни на полицията през 2015-а инцидентите на пътя и жертвите на катастрофи са повече, спрямо предходната година.

Само преди два дни отново в Пловдив на място загинаха момче на 21 години и 17-годишната му приятелка. Отново заради висока скорост автомобилът им разруши спирка и спря в крайпътен билборд. Според очевидци  част от платното на бул. „Найчо Цанов” е било заледено.

Андреева: „Дори по платното да е имало зеледяване всеки един водач е длъжен да съобрази избора си на скорост за движение с конкретните условия на пътя“.

Днес близки и приятели изпратиха в последния му път 21-годишния Боян. А в училището на 17-годишната Ралица бяха спуснати черни знамена.

Високи скорости по пътища компетентните органи отчитат и в Благоевградска област. При входа за Благоевград от село Зелен дол масово шофьорите карат с превишена скорост и създават реална опасност от пътни инциденти.

Участъкът е изключително натоварен, защото в района има много магазини и често пешеходци вървят по пътните платна. Според хората най-опасни са ТИР-овете, които ежедневно минават през участъка, тъй като от там могат да включат към автомагистрала “Струма”.

Призивът на всички институции е да внимаване със скоростта. Задължение по закон е всеки водач да се съобразява и с условията по пътищата.

Така трагичните и нелепи инциденти, като тези от последните дви в Пловдив, ще са значително по-малко.

Съветът от нас – не домонстрирайте мощта на вашия автомобил по пътищата, а помислите с какво можете да бъдете полезни на останалите водачи и пешеходци.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари