Двама души загинаха при пожара в Калифорния

0
Има издадена заповед за евакуация
Има издадена заповед за евакуация

Има издадена заповед за евакуация

Горският пожар във Феървю, в окръг Хемет, Калифорния, се разпространи на 810 хектара, убивайки двама души и ранявайки още един.

Горският пожар е започнал малко след 14:00 часа в понеделник, разпространявайки се изключително бързо. Има издадена заповед за евакуация, казаха от отдела на пожарната служба в Калифорния, предаде NOVA.

Огънят, който е овладян на 5%, е унищожил седем постройки и е нанесъл щети на много други. Девет противопожарни екипа, шест въздушни цистерни, четири хеликоптера и 265 пожарникари са изпратени в борбата с огъня.

Миналата седмица бързо развиващ се пожар в Северна Калифорния изгори около 1620 хектара земя, унищожавайки стотици домове и сгради.

Повече от две десетилетия суша и покачващи се температури, изострени от изменението на климата, направиха Калифорния по-уязвима от всякога за горски пожари. Двете най-опустошителни години в историята бяха през 2020 г. и 2021 г. въз основа на броя на изгорените хектари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари