Двама българи загинаха на фронта в Украйна

1
Те са на 32 и на 51 години
Те са на 32 и на 51 години

Те са на 32 и на 51 години

Двама българи от Болградски район са загинали през юли на фронта. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация, предаде БТА.

Вячеслав Казаков, на 32 години, родом от с. Подгорное, Тарутинска община, е загинал на 19 юли близо до Авдеевка, Донецка област, при изпълнение на бойна задача. Погребан е на 25 юли в родното село.

„Преди година Вячеслав Казаков бе мобилизиран по призовка, воювал е в Донецка област. За отлично изпълнение на поставените военни задачи е отличен с две награди. Бил е представен за награждаване с орден „Ярослав Мъдри“. За съжаление не успя да го получи приживе. Загина геройски. Това е загуба за семейството и за българската общност от Тарутинската община“, каза пред рубриката БГ Свят на БТА Олга Кичеджи, заместник-председател на Тарутинското българско дружество „Майор Петър Груев“.

На 20 юли е загинал Григорий Лазарев по време на бойна задача в Донецка област. Бил е войник от морската пехота. Родом е от Болград, на 51 години.

От Болградската районна военна администрация изказват съболезнования на семейството, близките и приятелите по повод преждевременната загуба на болградчанина Григорий Лазарев. За часа и мястото на погребението ще бъде информирано допълнително, посочват още от администрацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Василесий
    Не са търсили майка си там... Мръсните украински копелета да се махат от тука и да си ходят у тях. Строг визов режим за тях. Нагли просяци. Молдовците и те покрай тях се навъдиха и те са същите...
  • 7
    5
    Тъй де
    На война - като на война!
  • -1
    4
    джони уокър
    Шшш алоу, балканецо, кои са ни сънародници бре?
  • 5
    3
    Балканеца
    Естествено, че не даваш. Но ако бяха руснаци, не 3 стотинки, 3 живота даваш. Другите пък ги дават за онези на запад. Същите сте като тях - подлоги и дупедавци, 3 стотинки не даващи за сънародник, но готови да лижат каквото господаря им подаде. Гнусна работа.
  • -5
    2
    123
    И двамата да го духат ! Три стотинки не давам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари