Дунав заля София!

0

Мъжкият отбор на “Дунав” Русе победи “Дигеста” София в първия финален мач от Висшата лига на България!

Треньорът Петър Петров за пореден път показа нюх в композирането на тима – мача започнаха Теодор Александров, Денислав Коджабашев и Ерик Дюранд, резерва остана Стефан Лъвчиев. В отбора на “Дигеста” отсъстваше основен състезател – Димитър Атанасов. На негово място се вклкючи Веселин Илиев, подкрепяйки капитана Кирил Попов и Петко Габровски. Въпреки победата с 4:1, тя не дойде по лесен начин.

Първата среща бе между Денислав Коджабашев и най-високо поставения българин в световната ранглиста – Кирил Попов. На русенеца му се наложи да топи пасив от два гейма за да се поздрави с крайната победа!

Теодор Александров спечели безапелационно с 3:0 срещу Веселин Георгиев за да удвои аванса на русенци!

На Петко Габровски от “Дигеста” се падна да играе срещу французина Дюранд. Въпреки приемуществото си със сервиса си Габровки не успя да спре устрема на световния шампион за ветерани. Победата за Ерик Дюранд с 3:1 набъбна резултата до 3:0 за “Дунав”!

Предстоеше мача по двойки. Наглед русенци имаха приемущество – Александров/Коджабашев са три пъти поред шампиони на България по двойки! Габровски/Попов не дадоха нито една точка без борба и в крайна сметка победиха в пет геймов трилър с 11:9!!

Мач между първите ракети на двата отбора Александров и Попов щяха да решат дали “Дигеста” ще остане в мача или русенци ще си тръгнат с победа от София. Кирил Попов измъчи максимално с технична игра и фамозни отигравания с бекхенд настоящия шампион на България. Теди показа защо е шампион – показа здрави нерви и самообладание за да спечили мача с 3:2!

С тази победаДунав” има победа аванс преди реванша в Русе. На 27 май към русенци ще се присъедини и Абдел-Кадер Салифу, с чиято помощ отбора премина през полуфиналите.

Ръководството на клуба кани всички любители на малкото топче да подкрепят отбора и да изпълнят залата на ул. Щип 4 до краен предел!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари