Дунав мост е в ръцете на румънците тази зима

0

Днес, 23.11.2016г. в Заседателната зала на Префектура Гюргево, се проведе среща между г-н Зоринел Никулча, префект на окръг Гюргево, Мариан Мина, председател на Окръжен съвет Гюргево и доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе.

Срещата беше инициирана с цел обсъждане на въпроси, свързани със създаването на подходяща трансгранична организация, за да се гарантира доброто функциониране на инфраструктурата, свързваща двата гранични града Русе и Гюргево през зимния сезон 2016-2017 година.

От българска страна, участие в нея взеха, институциите, имащи отношение към гранично контролно-пропускателен пункт РусеГюргево: Венцислав Халаджов, началник на Митница Русе, Радостин Стоянов, началник ГКПП Русе, Стойчо Станчев, представител на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Русе, Йосиф Йосифов, представител на Областно пътно управление, Румен Кръстев, началник на Сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР и Асоциация „Еврорегион Данубиус“, в лицето на Лили Ганчева, изпълнителен директор.

От румънска страна присъстваха представители от техните омологични структури.

Тази година, снегопочистването на Дунав мост ще бъде осигурено от румънската страна.

Доц. д-р Бурджиев постави на вниманието на участниците в дискусията две изключително важни ситуации при възникване на ледоход и нефтени разливи в река Дунав.

Реши се до 15.12.2016 г. да се проведе среща на компетентните органи от българска и румънска страна, за да бъдат договорени подробности за взаимодействие при необходимост.

Ще бъдат преподписани актуализираните протоколи от предходната година с ангажиментите и отговорностите на съответните институции, както лицата и контактите за координиране на действията, касаещи  целия автомобилен трафик по моста, в нормални и неблагоприятни климатични условия, специфични за зимния сезон  2016 – 2017 година.

В последващ разговор, г-н Мина и г-н Бурджиев споделиха своята удовлетвореност от изключетелно хармоничните и плодотворни взаимоотношения между Окръжен съвет Гюргево и Областна администрация Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари