Дунав мост е с изчерпани възможности, а трафикът продължава да се увеличава

0

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов прие в кабинета си Вицепремиера и Министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Дънку.

На срещата присъстваха още Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, зам.-кметът  по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и Пламен Бобоков - председател на Съвета на директорите на „Приста Ойл Груп“.

„Надяваме се по-скоро да стартира трансграничната програма, защото през изминалия програмен период имаме много стойностни проекти с Румъния, каза кметът Стоилов.

„Занапред туристическият сектор ще има все по-добра реализация и пред Русе и Гюргево ще се разкрият нови възможности, за да можем заедно да се развиваме и растем“, сподели вицепремиерът Дънку.

Участниците в срещата обсъдиха идеята за втори мост над река Дунав край Русе, който да облекчи трафика между двете съседни държави. „Старият мост е с изчерпани възможности при интензивното движение от българска и румънска страна, трафикът през град Русе ще продължава да се увеличава“, допълни кметът Пламен Стоилов.

След срещата кметът и вицепремиерът взеха участие в конференцията "Устойчивост на развитието на туризма и сигурност в Дунавския регион".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари