Думичката "благодаря" сякаш е прокълната в нашия град!

3
Русенец разказва за опита си да помогне на закъсал възрастен шофьор
Русенец разказва за опита си да помогне на закъсал възрастен шофьор Снимка: Dunavmost / архив

Русенец разказва за опита си да помогне на закъсал възрастен шофьор

На 27 септември, привечер, г-н Керчев забелязва възрастен мъж, чиято кола не пали на кръговото на полицията. Той спира да помогне, но други шофьори, които минават покрай тях, отказват да се включат в спасителната акция.

"Спрях един добре сложен мъж на средна възраст, от онези типове, които ти се карат, че не си ходил в казарма", пише авторът на поста във фейсбук групата "Русе". "Предложих му да помогнем на човека да бутне колата си до спирката, но той ми каза: "Аве, къде ш го бутам? Ауе къде да го бутам ся?""

След това авторът на поста спира още 10 шофьори, но всички те отказват да помогнат. Някои от тях дори го гледат как да го отбягнат.

"След известно малтретиране на релето, ладичката запали", пише още той. "Е, старшия забрави да каже благодаря, но тя тази думичка е прокълната в нашия град."

В заключение авторът на поста отправя призив към русенци да помагат по-често един на друг.

"По-малко са оплаквайтИ и повичИ си помагайтИ!", пише той.

Реакцията на русенци

Публикацията на автора на поста предизвика голямо внимание във фейсбук групата "Русе". Мнозина русенци изразиха съгласие с него, че хората в града трябва да бъдат по-сплотени и да си помагат по-често.

"Ей, такова е тъжно и жалко", пише един от коментаторите.

"Браво! Преди години закъсах на едно кръстовище и се наложи сама да си избутам колата, с децата в нея, докато здрави мъжаги ми свиреха ,че им преча...", пише друг коментатор.

"Преди няколко месеца една жена беше закъсала в началото на града. Спряхме първи. След няма и 5 минути имаше толкова много мъже спрели да бутат колата, че нямаше място на задницата на колата където да бутат. Преди години с приятелка бяхме закъсали и след няколко минути имаше 3 коли спрели да ни помогнат.", разказа г-жа Пасева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    6
    Братованов
    Аз пък много обичкам мен да ме бутат и ръгат яко отзад!!!
  • 3
    5
    Софи
    Бьлгарския мьж е пьлен кретен и простак,по скоро нема мьже в Бьлгария, кавлерсто не им е познато,тъпите им маайки не са ги научили
  • -8
    4
    Lora
    И аз престанах да помагам на бьлгари поникакьв повод,неблагодарни са,алчни и прости!
  • -11
    3
    Алекс
    От 99-та не помагам на българи, още по- малко на жени, и то от смрадли вото Велико, което съвс ем не е Велико Търново!
  • -14
    2
    Менчо Пилкоф
    Що не ми се обадите. Бутам и ръгам където сваря.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари