Дубай ще построи най-високите кули близнаци на планетата

1
Кулите близнаци ще бъдат реализирани в рамките на многомилионен проект „Dubai Creek Harbour at The Lagoons”
Кулите близнаци ще бъдат реализирани в рамките на многомилионен проект „Dubai Creek Harbour at The Lagoons”

Поредното строително чудо ще се появи в Дубай. Този път емирството ще изненада света като построи най-високите кули близнаци на планетата. Те ще бъдат реализирани в рамките на многомилионен проект „Dubai Creek Harbour at The Lagoons”. Официалното му представяне в Дубай, Абу Даби, Лондон и Москва е предвидено за 1 ноември.

Според архитектурните планове комплексът ще бъде разположен на по-голям площ, отколкото в момента е деловият център на емирството. Той ще включва 6 кули, а двете най-високи ще бъдат жилищни. Те ще са с 40 етажа и ще разполагат с апартаменти с една, две и три спални. Разгънатата застроена площ на всеки имот в зависимост от боря на спалните ще варира от 80 кв.м. до 200 кв.м.

Двете кули ще са най-високите на планетата, което означава, че трябва да са по-високи от Petronas Twin Towers в Куала Лумпур (452 метра).

По всичко личи, че кризата в Дубай отдавна е в миналото и инвеститорите имат амбицията да превърнат това кътче от Земята в уникат. Доказателство за това са плановете през 2015 г. да започне работа по друг проект, наречен „Съвършеният град”.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари