Зашеметяващ хотел отваря врати в Дубай

0

Единствената сграда в Дубай, чийто и интериор, и екстериор са проектирани от покойната Заха Хадид, отваря скоро врати. Хотел Opus е сграда със смесено предназначение, изградена от две стометрови съединени кули.

20-етажният хотел ще бъде първият от веригата ME by Melia в Близкия Изток. На площ от 84 345 квадратни метра ще има 12 ресторанта, бар на покрива, офиси. Под земята ще има седем допълнителни етажа, пише Profit.bg

Интерес безспорно буди уникалната визия - стъклената сграда представлява две кули с огромна неправилна празнота в средата, свързани в плавен преход. Неправилната форма е в ярък контраст с кубичната форма, която сградата представлява.

Двете кули са свързани с четириетажен атриум, на 71 метра над земята. Интериорът е иновативен, футуристичен и изчистен, типичен за стила на Хадид. Цветовете са меки, с плавни линии.

В началото сградата е замислена за офиси и търговски пространства, но по-късно проектът е променен. Първият дизайн на сградата е за офиси, бутиков хотел и висок клас жилища.

Откриването на сградата се очаква да бъде през 2020 г.

 
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари