Дрогирана шофьорка блъсна дете на кръстовище в Русе и избяга

1
В резултат на удара момчето е паднало на пътното платно, а жената изобщо не е спряла. По-късно е издирена от полицаите
В резултат на удара момчето е паднало на пътното платно, а жената изобщо не е спряла. По-късно е издирена от полицаите Снимка: Dunavmost, архив

Младата шофьорка е била напушена с канабис

Вчера около 10:00 часа екип на пътна полиция е изпратен, за да изясни сигнал за пътен инцидент, възникнал на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Шипка". На място екипът е установил, по данни на свидетели, че лек автомобил с марка "Фиат", модел "Пунто" с русенска регистрация се е движел в крайна лява пътна лента в посока центъра и при потегляне на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба е блъснал с предна броня пресичащ отляво надясно пешеходец на 14 години. 

 В резултат на удара момчето е паднало на пътното платно. След инцидента жената не е спряла, а е продължила, като е напуснала мястото, но впоследствие е издирена от полицията. Изяснено е, че това е млада жена на  22 години от Русе.

 Детето е прегледано и освободено за домашно лечение с диагноза - охлузни рани в областта на двете ръце.

При документиране на случая полицаите са констатирали, че жената е с отрицателна проба за алкохол, но проверката за наркотици е дала положителен резултат за употреба на канабис. Материалите са предадени на разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, срещу 22-годишната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари