ДПС подкрепя разследването на прехода

0
Лично Делян Пеевски предложил на Цонев да се разследва преходът в България
Лично Делян Пеевски предложил на Цонев да се разследва преходът в България Снимка: Канал 3

"ДПС ще подкрепи създаването на анкетна комисия за разследване на прехода"

Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев след разговор с лидера на партията Мустафа Карадайъ, съобщи "Монитор", цитиран от Канал 3.

"Тази идея преди известно време беше предложена от нашият колега Делян Пеевски. Тук нещата стават както с ДДС-то, някои наши предложения след време ГЕРБ ги осмислят и ги намират за правилни и точни. Ние нямаме проблем. Смятаме, че доколкото има висок обществен интерес по темата за прехода, нужна е такава анкетна комисия, разбира се, с ясното съзнание, че това е твърде сложна и тежка задача, че това е период от време от почти 30 години", заяви Цонев.

"Все пак трябва да се види генезиса на някои съмнителни богатства, генезиса на някои процеси, от които българското обществото още не може да се освободи. Митове ли са червените куфарчета например, как се случи така че в обществото има въпроси относно събитията през 90-те години, икономическите събития, в това число раздържавяването на икономиката и фалита на банковата система и много други въпроси, на които обществото очаква отговор. Една такава анкетна комисия няма да дублира работата на правораздавателните органи, тя по-скоро би имала задачата да направи експертно икономически и политически анализ“, каза още Цонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари