Доживотен затвор за бащата, убил дъщеричката си

1
Окръжният съд в Русе осъди на доживотен затвор 38-годишния Пламен Петров
Окръжният съд в Русе осъди на доживотен затвор 38-годишния Пламен Петров

Окръжният съд в Русе осъди на доживотен затвор 38-годишния Пламен Петров, който на 20 април м.г. преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена. Присъдата трябва да бъде излежана при първоначален специален режим.

Според комплексната съдебно-психиатрична експертиза Пламен Петров е вменяем. Съдебните експерти бяха категорични, че макар известно време преди извършване на убийството бащата да е преустановил вземането на предписаните му медикаменти, в момента на извършването му, той е бил в състояние да осъзнава действията си.

Мащехата на момиченцето Емилия Иванова също беше призната за виновна заради бездействието си при побоя и съдът ѝ определи 6 месеца пробация, предаде БНР.

Делото за убийството на 7-годишната Пламена се гледа повторно от Окръжния съд в Русе, след като в края на януари Апелативният съд във Велико Търново отмени 16-годишната присъда на бащата и върна делото за ново разглеждане. Причината бе допуснато процесуално нарушение.

Жестокото престъпление бе извършено на 20 април м.г. -  на Великден през деня, в семейния апартамент в блок "Мура" в кв. "Здравец" в Русе след избухнал скандал.
От обвинителния акт станаха известни ужасяващи подробности за начина, по който 7-годишната Пламена е издъхнала след зверски побой, защото не можела да чете добре. Момиченцето е бито от бащата Пламен Петров по цялото тяло с ръце, крака, с метла и с точилка. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта е разкъсване на сърдечния мускул.

Присъдите на Окръжния съд в Русе подлежат на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари