Довършват ремонта на общежитието на спортното училище в Русе

1
Ремонтът на общежитието на Спортното училище ще бъде довършен с държавни средства
Ремонтът на общежитието на Спортното училище ще бъде довършен с държавни средства

Ремонтът на общежитието на Спортното училище ще бъде довършен с държавни средства

Става дума за третия, четвъртия и петия етаж на сградата, като голяма част от обзавеждането е останало от предходния проект. За пет държавни спортни училища в страната са предвидени 6 милиона лева.

Общежитието е било изцяло обновено отвън по програма "Региони в растеж", но вътре са били ремонтирани само първите два етажа. Тъй като са липсвали някои неща, от училището са успели със средства от дарители да довършат ремонта и то да отвори врати. В момента там живеят 72 ученици не само от населените места в областта, но и от други райони на страната. Тъй като има още много желаещи да ползват общежитието, от ръководството на Спортното училище решават да довършат 3, 4 и 5 етаж на сградата, предаде КИС 13.

За трите недовършени етажа е закупено оборудване и обзавеждане като матраци, шкафове, столове и маси, но е необходимо да се извърши ремонт.

В Спортното училище в Русе се обучават 258 ученици. Там се развиват 10 вида спорт, като са осигурени много добри условия за учене, хранене на стол, тренировки и почивка. Общежитието е предвидено за 40 ученици на етаж, което означава че може да се ползва от 200 деца.

Полагат се и усилия за стимулиране на децата както в ученето така и в спорта. Освен това номинирани от треньорите за високо спортно майсторство получават допълнително продукти от собственик на хранителни магазини в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Alèx
    ГОЛЕМИТЕ спортисти ги бият вече от СЕЛЯМЕТЯ, а ДУНАВ не може да заработи за нафта и вин етка на автобуса си! И заплати на търтеите, дето не могат да тичат 20 минути!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари