Доц. Кунчев: Не знаем какво следва

1
Доц.Кунчев: "Ако ме питате какво следва – отровено казвам, че не знам!"
Доц.Кунчев: "Ако ме питате какво следва – отровено казвам, че не знам!" Снимка: БГНЕС

"Ситуацията никак не е лека! Ако ме питате какво следва – отровено казвам, че не знам! Трудно е да кажа дали ще има нова вълна от коронавирус"

Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, пише Дума

Той беше в  Пловдив при представянето на данните от епидемиологичното изследване в града. Той уточни, че според здравните власти огнищата в Сърница и Доспат са санирани. Отменяме ограничителните мерки и в село Изгрев, защото няма нови случаи там, допълни доц. Кунчев.

"Борим се за едно нещо – да държим инфекцията под контрол, докато чакаме ваксина или ефективен препарат. Начинът е един - дисциплина, дистанция и дезинфекция. Тези мерки вече не бива да бъдат базирани на държавен контрол, а на осъзнато поведение на всеки един гражданин", категоричен бе той, но добави, че за съжаление на това не може да се разчита кой знае колко.

Доц. Кунчев даде пример с мъжа, който се почувствал зле в София и отишъл да се лекува с морски въздух. Сега бере душа! Който има кашлица, температура и болки в гърдите – веднага на лекар – спасете близките си, спасете обществото! Изглежда много елементарно, но очевидно не е! Вирусът не е отслабнал!, предупреди главният държавен здравен инспектор.

"Ако не се научим да живеем с вируса, ние рискуваме да продължим с мерките, които ще изкарат всички на улицата да крещим: "Искаме си ковид-а, дайте си ни заплатите“.", заявява Кунчев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари