Доставиха колчетата за пътя Русе - Бяла

3
Ограничителите ще бъдат монтирани върху непрекъсната осева линия в червено
Ограничителите ще бъдат монтирани върху непрекъсната осева линия в червено

Ограничителните колчета ще бъдат монтирани в четири определени участъка – на Мойсев баир, Индийската колиба и спусканията преди Волово и Бяла

Ограничителните колчета, които ще бъдат поставени в четири участъка по пътя Русе - Бяла, вече са доставени в България и предстои да се монтират от Областно пътно управление като стопанин на пътя, съобщи ст.инспектор Стилиян Станев, началник сектор в Пътна полиция - Русе, предаде Русе Медиа.

Чака се да намалее трафикът, който е особено интензивен през летния сезон, преди да се поставят колчетата. Те ще бъдат монтирани в четири определени участъка – на Мойсев баир, Индийската колиба и спусканията преди Волово и Бяла, където има три ленти. Ограничителите ще бъдат монтирани върху непрекъсната осева линия в червено, която отделя самостоятелната лента за движение от двете ленти, където има и допълнителна. Целта е да ограничи възможността да се нарушава непрекъснатата осева линия и да се правят забранени изпреварвания в тези участъци, които водят до много тежки пътно-транспортни произшествия.

По времето на монтирането на колчетата движението ще бъде регулирано от екипи на полицията, тъй като ще се налага спиране на трафика в едно от платната.

Ст.инспектор Стилиян Станев обясни, че поставянето на колчета идва след обследването на пътя, извършено съвместно от Областно пътно управление-Русе, Пътна полиция-Русе и Агенцията за пътна безопасност. Освен тези мерки за ограничаване на катастрофите продължават да се ползват камери, а специално по пътя Русе-Бяла се извършва и т.нар.линеен контрол – екипи на полицията се движат в колоната и извеждат оттам опасните водачи.

Пътна полиция отчита, че камерите правят между 300 и 600 снимки на ден на водачи в цялата област, които извършват нарушения на правилата за движение. Продължават да дежурят и патрулите в района на Дунав мост, въпреки че трафикът от румънци вече е намалял.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    А защо
    А защо няма колчета на целия участък, между Борово и Волово, там саособено необходими!
  • 12
    8
    Аз пък
    Само искам да ги видя тия пластмасовите корчета като падне първият сняг и тръгнат снегорините!
  • 7
    7
    точно
    там , където ще бъдат колчетата само румънци и някой друг бабаит изпреварват и са почти безсмислени и ненужни. Катастрофите стават в края на изкачването в защрихованата част, където е забранено навлизането. Там с последни усилия някоя дърта кола изпреварва ТИР нагоре влиза в забранената зона / защрихованото/ отсреща някои влезат пак тамда изпреварят друг ТИР и челна среща. Но, за да се стигне до това прозрение трябва да работят умни хора в КАТ. Такива там няма.Колчета ще има и убити пак ще има.А колите на КАТ - пак в храсталаците, и мангалите знаят вече къде са хранилките.
  • -1
    6
    Русенец
    Ей сега жална им майка на хората пътуващи по пътя убиец , очаквайте Русе - Бяла за 1.30 мин. - все повече ще затъва и изостава Русенска област... аз пътувам до Екзарх Йосиф през вечер и не ми се мисли, какво чудо ще е да се прибирам.
  • 14
    5
    123
    Бахмааму, нон стоп Русе-Бяла няколко години и ни една патрулка не видях в трафика да прави линеен контрол. Стельо, какви ги плещиш ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари