ДОСТ настоява да й върнат торбичките

0
Наглостта край няма: Хората на Лютви Местан се жалват в прокуратурата за иззетите пакети с логото на партията
Наглостта край няма: Хората на Лютви Местан се жалват в прокуратурата за иззетите пакети с логото на партията Снимка: 24rodopi.com

ДОСТ подаде в прокуратурата жалба срещу действията на полицията в Кърджали, която при акция задържа 400 торбички с логото на партията, съдържащи хранителни продукти.

Хората на Лютви Местан определят действията на МВР като незаконни и като груба намеса в изборите за 44-то Народно събрание, пише 24 часа.

Според ДОСТ се повтарял сценарият от Костинброд през 2013 г. От партията обвиняват полицията, че действа избирателно и си затваря очите пред раздаване на храна в торбички от ДПС. От ДОСТ посочват, че това е било правено от осмия в листата на ДПС Сейфи Али. Като илюстрация дори беше разпространена снимка на депесаря, който подава торбичка на възрастна жена. На кадъра обаче се вижда, че е заснет през лятото, а не сега.

 

Жалбата срещу действията на полицията.

"Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март", се казва в позицията на ДОСТ.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари