Дончев: Окуражаваща е тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ

1
Управляващата коалиция е иззела ролята на опозицията и сама си "посочва разни кусури", заяви той
Управляващата коалиция е иззела ролята на опозицията и сама си "посочва разни кусури", заяви той Снимка: БГНЕС

Трябва да демитологизираме последните две години и всички щуротии, които бяха наговорени по наш адрес

"Две са големите ни задачи - първата е ефективно да си изпълняваме ролята на опозицията да задава неудобни въпроси, да критикува, за да направи управлението по-добро, втората задача - всички стъпки, които са необходими за връщане на доверието", заяви в "Още от деня" Томислав Дончев, зам.-председател на ПП ГЕРБ, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите му е окуражаваща тенденцията за увеличаване на доверието в ГЕРБ според последните социологически проучвания, но не е достатъчна.

"Трябва да демитологизираме последните две години и всички щуротии, които бяха наговорени по наш адрес, което не означава, че в партията няма кусури", отбеляза Дончев.

И посочи някои от тях: кадри, които са със спорна репутация, недобри практики, процесът на непрекъснато обновяване на актива на партията с нови лица и нови политики, борейки се отново за доверието на хората.

На въпрос дали ГЕРБ ще поиска вот на недоверие Дончев отговори така: "С една четвърт от народните представители е очевидно, че опозицията не може да бламира, не може да свали този кабинет".

По думите му самата управляваща коалиция в някаква степен е иззела ролята на опозицията и сама си "посочва разни кусури". Томислав Дончев коментира и Плана за възстановяване, неговият екип беше автор на първия му вариант.

"Няколко правителства - две служебни и едно редовно - правиха промени в него и той си остава сигурно на 85% същият", подчерта той.

Според него има опасност да не могат да бъдат изпълнени всички заложени проекти и реформи и България да върне средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Айде, бе?
    Не се напиняйте, *герб* и *доверие* са взаимоизключващи се думи...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари